Psalmen in de Liturgie

September 9, 2019

 

 Sint-Gregorius vereniging in het Bisdom Roermond
i.s.m. Dekenale Koorkring Venray

 

 

Mijn herder is de Heer

het zal mij nooit aan iets ontbreken

Hij brengt mij in een oase van groen

daar strek ik mij uit aan het water

daar is het goed rusten.

Ik kom weer tot leven, dan trekken wij verder, vertrouwde wegen, Hij voor mij uit, want God is Zijn naam

 

Al moet ik het duister in van de dood

Ik ben niet angstig,U bent toch bij me

Onder uw hoede durf ik het aan

 

Gij nodigt mij aan Uw eigen tafel

en allen die tegen mij zijn

moeten het aanzien

dat Gij mij bedient, dat Gij mij zalft

dat Gij mijn beker vult tot de rand

 

 

 

Psalmen in de liturgie

door Ad Voesten

 

Psalmen zijn wereldliteratuur. En tegelijk zijn het ook de eigen gebedsteksten van het volk van God. Alles wat zich kan voordoen in het leven van de mens is ergens terug te vinden in de 150 psalmen. Maar tegelijkertijd verkondigt datzelfde psalmboek ons ook dat niets helemaal buiten God om gaat. Zowel in vreugde en nood, ten tijde van vrede en dreiging, bij geluk en bij diepe tegenslag zoekt het boek van de psalmen het bij God. En al duizenden jaren hebben mensen in die psalmen de kracht en de moed gevonden om inderdaad God te vinden in alle omstandigheden van het leven. Jezus zelf heeft de psalmen gezongen.

De psalmen horen wezenlijk bij de eredienst van de kerk. Maar vaak zijn we er maar weinig vertrouwd mee. Voor wie er meer van wil weten en/of ze graag zingt, houdt Ad Voesten op zaterdag 19 oktober een voordracht over de psalmen. Er zal veel samen gezongen worden!

 

Zaterdag 19 oktober 2019 13.30 uur – 15.00 uur
Kerk St. Catharina te Leunen

 

Een vrije gave wordt op prijs gesteld! info@sgv-roermond.nl
www.sgv-roermond.nl

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

September 9, 2019

September 7, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 - Parochie Leunen-Veulen-Heide