Gebeden om in de Goede Week thuis te bidden

(overgenomen van bisdomsite Roermond)

Nu er geen publieke kerkdiensten kunnen plaatsvinden, is er bij veel gelovigen behoefte om op een persoonlijke wijze toch de dagen van de Goede Week te kunnen vieren. Om daarbij te helpen heeft de Dienst Liturgie en Kerkmuziek van het bisdom voor Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake enkele gebeden verzameld, die iedereen thuis of elders persoonlijk kan bidden. Voor elke dag is één A4-tje met teksten beschikbaar, dat desgewenst dubbelzijdig geprint kan worden. U kunt de teksten hieronder downloaden

Vieringen van de Goede Week en Pasen op TV Palmzondag Op Palmzondag (5 april) komt de reguliere tv-mis vanuit de Sint-Jozefkerk in Landgraaf-Waubach. Deze is om 10.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2. Goede Vrijdag Op Goede Vrijdag (10 april) bidt bisschop Harrie Smeets ’s middags om 15.00 uur de kruisweg in het Kruiswegpark in Roermond aan de hand van teksten van columnist Stephan Sanders. Deze kruisweg wordt door de KRO-NCRV op NPO2 uitgezonden. Paaswake Op Paaszaterdag (11 april) zendt KRO-NCRV om 23.15 uur de Paaswake uit, vanuit de Munsterkerk in Roermond. Hulpbisschop Everard de Jong is dan hoofdcelebrant. De live-uitzending van de Paaswake is te zien op NPO2. Pasen Op Eerste Paasdag (12 april) wordt de viering van Pasen om 11.00 uur live uitgezonden vanuit de Munsterkerk in Roermond. Hoofdcelebrant is bisschop Harrie Smeets. De viering is bij KRO-NCRV op NPO2 en bij L1.